Regional matkultur

 

Vi är medlemmar i föreningen Regional Matkultur Skåne.

Regional Matkultur Skåne ingår i ett Europeiskt nätverk med i dag 44 regioner runt om i Europa, totalt 1500 medlemsföretag. Nätverket har som gemensamt mål att utveckla regionerna genom att främja lokal och regional mat. Att genom logon/varumärket Regional Matkultur vägleda konsumenten/turisten till den regionala maten.

I varje region deltar företag som restauranger, producenter, gårdsbutiker etc.

Den skånska matkulturen har formats av Skånes geografiska förutsättningar. Närheten till hav på tre sidor, det milda klimatet, en fördelaktig jordmån samt de korta avstånden mellan inland och kustland har skapat förutsättningar för förstklassiga råvaror från sädes- och grönsaksfälten, fruktodlingarna, djurhållningen och kustfisket.

I Skåne är vi för närvarande ca 60 medlemsföretag.

Läs gärna mer på regional matkulturs hemsida Här kan du bland annat hitta recept, översatt till svenska, från alla våra europeiska regioner.

Varje år produceras broschyren Din vägvisare till den skånska maten. Den tryckta foldern finns hos företagsmedlemmarna samt på Skånes turistbyråer.  E-versionen av broschyren hittar du här

Regional matkultur finns även på facebook

Tillagd i varukorgen